Nyttiga små fruktpajer

Serverar: 12 portioner

Ingen kan motstå de här mättande minipajerna som är fyllda med en ljuvlig fruktblandning.

Ingredienser

  • 1 skalat och rivet äpple
  • 1 dl avrunnen krossad ananas
  • 3 msk russin
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 msk blandade rivna fruktskal
  • 2 msk rörsocker
  • 1 krm mald kanel
  • 2 tsk majsena
  • 3 msk konjak
  • 12 små mördegspajskal eller mandelmusslor
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda äpple, ananas, russin, tranbär, fruktskal, rörsocker och kanel i en stor kastrull och värm upp på medelvärme 2-3 minuter tills frukterna har mjuknat.
    2. Blanda ihop majsena och konjak och blanda sedan ned frukten.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Skeda upp fyllningen i pajskal eller mandelmusslor. Sätt in i ugnen och grädda 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt svalna 10 minuter.
    4. Sikta över florsocker och servera varma. Om pajerna ska serveras kalla låt dem svalna innan de siktas med florsocker.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben