Nyttiga tekakakor med surdeg

Saftiga och goda

Ingredienser

  • 20 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 dl surdeg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl fint rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt surdeg, honung och salt. Rör i havregryn, rågmjöl och så mycket vetemjöl som behövs för att degen ska lämna bunkens kanter. Låt jäsa en timme under duk.
    2. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela upp den i tre delar och kavla ut varje del, ungefär en centimeter tjock. Stansa ut fyrkanter med hjälp av ett burklock eller skär efter en pappersmall. Knappt en decimeter breda. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare en timme under duk.
    3. Pensla med vatten och smula över havregryn. Grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben