Nyttiga valnötsbröd

Bröd som är både nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 1½ tsk salt
  • 100 g valnötskärnor
  • 5 dl finmalet rågmjöl
  • 7-8 dl vetemjöl special (även vanligt fungerar)
  • Instruktioner

    1. Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen.
    2. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 45 minuter. Knåda degen lätt. Dela i 2 delar och forma till runda bullar eller limpor. Lägg på plåt och jäs 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Pudra gärna mjöl över och skär några snitt med en vass kniv. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk samtidigt till 200 grader. Grädda 35-40 min.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (2)

    flabban 26 december 2008

    Supergott bröd. Gillar valnötter och att det blir lite tuggmotstånd. Tack för ett bra recept.

    xErikax 26 mars 2009

    jättegott men smular sönder även i tjocka bitar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben