Istället för vitt mjöl har jag använt mig av dinkelmjöl av fullkorn, fiberberikade havregryn och frön. Det ger ett lägre GI-värde i pajen. Med honung och minskad sockermängd med en touch av salt. En riktig hit!
Ingredienser
Smuldeg
100 g smör
1½ dl fiberhavregryn
1 dl dinkelmjöl, fullkorn
½ dl pumpakärnor
½ dl solrosfrön
1 dl socker
1½ tsk flingsalt
5 äpplen
1½ msk honung
1 tsk kanel
1 krm flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med havregrynen, mjölet, pumpakärnorna och solrosfröna. Tillsätt sedan sockret och saltet.
- Skala och skär äpplena i bitar. Tillsätt kanelen, saltet och honungen.
- Lägg äpplena i en pajform och smula över degen. Sedan ska den stå i mitten av ugnen i 20-25 min
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Äppeltider!
Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...
Hej jag har bjudit på den här goda pajen vid två tillfällen nu. Bara hurrarop från alla!!! Nu ska jag baka en och bjuda tjejkompisarna på ikväll.