Nyttigare äppelpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Istället för vitt mjöl har jag använt mig av dinkelmjöl av fullkorn, fiberberikade havregryn och frön. Det ger ett lägre GI-värde i pajen. Med honung och minskad sockermängd med en touch av salt. En riktig hit!

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 100 g smör
  • 1½ dl fiberhavregryn
  • 1 dl dinkelmjöl, fullkorn
  • ½ dl pumpakärnor
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 dl socker
  • 1½ tsk flingsalt
  • 5 äpplen
  • 1½ msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Skär smöret i mindre bitar och knip ihop med havregrynen, mjölet, pumpakärnorna och solrosfröna. Tillsätt sedan sockret och saltet.
    3. Skala och skär äpplena i bitar. Tillsätt kanelen, saltet och honungen.
    4. Lägg äpplena i en pajform och smula över degen. Sedan ska den stå i mitten av ugnen i 20-25 min

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (1)

    Lenael 5 november 2013

    Hej jag har bjudit på den här goda pajen vid två tillfällen nu. Bara hurrarop från alla!!! Nu ska jag baka en och bjuda tjejkompisarna på ikväll.

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben