Nyttigare blåbärsglass

Serverar: 6 portioner

En uppfriskande glass som bjuder på härlig svalka. Häll gärna lite extra blåbärspuré över glassen när den serveras.

Ingredienser

  • 3 dl blåbär
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl yoghurt, 10%
  • 125 g blåbärspuré (barnmatsburk)
  • Servering
  • Eventuellt lite blåbärspuré
  • Instruktioner

    1. Vispa samman blåbär, florsocker och yoghurt med en elvisp. Rör försiktigt ner blåbärspurén, den behöver inte blanda sig helt med de andra ingredienserna.
    2. Häll i en form och ställ övertäckt i frysen i minst 4 timmar. Ta fram glassen ca 20 minuter före servering så att den mjuknar lite. Ringla eventuellt över lite blåbärspuré.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben