Nyttigt hälsobröd

Serverar: 1 portioner

Fullt av fullkorn och frön. En bra start på dagen!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, rumsvarmt
  • 125 g kvarg, 0,5%
  • 2½ dl havregryn
  • 2 dl grovt dinkelmjöl
  • 1½ dl havrekli
  • 1½ dl grahamsmjöl
  • 1 dl sojamjöl
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl linfrön
  • 1½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut i lite av vattnet. Häll på resten av vattnet och kvargen. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i bunken. rör till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
    2. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form med måtten ca 18x25 cm och låt jäsa i ytterligare 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Lyft brödet ur formen och låt svalna. Serveras med fördel dagen efter eller ordentligt avsvalnat.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben