Nyttigt morotsbröd extra allt

Serverar: 1 portioner

Ett väldigt gott och snabbakat bröd som är helt utan gluten och laktos. Teffmjöl är det afrikanska supergrynet som är fullproppat med näringsämnen.

Ingredienser

  • 3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl ljust teffmjöl
  • 1 dl mörkt teffmjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valfria hackade nötter
  • 2 dl rivna morötter
  • 2 dl sojadryck eller annan vegetabilisk dryck
  • 2 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • Garnering
  • Solrosfrön
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan rivna morötter, sojadryck, vatten och rapsolja.
    3. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll brödsmeten i formen. Strö över pumpakärnor och solrosfrön och grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt brödet svalna på bakgaller innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben