Nyttigt viktväktarbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 2 timmar

Ett gott, nyttigt och otroligt mättande bröd som inte innehåller så mycket kolhydrater! Här är ett bröd du kan frossa utan att må dåligt :)

Ingredienser

  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl vetekross
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl psylliumfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 liter lättfil
  • 1 dl brödsirap
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 paket russin (250 g)
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar. Känner efter med stickprov för att se om den är klar.
    2. Ingredienserna kan varieras precis hur du vill. Tillsätt pumpakärnor, torkade aprikoser eller madel. ja precis vad du föredrar. Du kan enkelt plocka bort något om du inte finner det i affären och öka på mängden av något annat istället. Prova dig fram till du hittar din favoritmodell!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (5)

    hybrex 29 juli 2010

    mm lr hur, 1dl sirap och 250g russin. Minska mängden så kanske man kan frossa

    lajjsa89 23 augusti 2010

    Jag gjorde brödet igår, tyckte de blev jätte gott ganska sött bröd på något vis men ja hade de inte alls inne i 2 timmar snarare 45-60 min nånting! Men som sagt jätte gott och lättbakat bröd :)

    elinfritz 15 juli 2011

    bästa brödet som finns! Aldrig ätit något godare!!

    Maddy1982 23 maj 2013

    Hej :) Vet du hur många poäng en skiva innehåller? :) MVH Madeleine

    Niloin 8 juli 2014

    Ett väldigt gott bröd, men det blir betydligt bättre om man byter ut pepparkakskryddan mot brödkryddor :) Skippade också allt vad russin/torkad frukt hette eftersom jag inte är så förtjust i detta ;) Hade inte vetekross hemma så jag använde mig av rågkross istället. Som tur är stämmer det att man kan experimentera och byta ut ingredienser lite som man vill ^_^

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben