Ökenmackor med lyxig majonnäsröra och stenbitsrom

Serverar: 3 portioner

Tid: 20 minuter

Klassiska ökenmackor med en lyxig "sås" för t ex nyårsfesten.

Ingredienser

  • 3 skivor vitt bröd
  • 3 ägg
  • 3 dl citronmajonnäs
  • 1 krm dill
  • 3 tsk stenbitsrom
  • Smör för stekning
  • Instruktioner

    1. Rör ihop citronmajonnäs med dill i en skål och ställ den i kylskåp medan du steker mackorna.
    2. Skär ut hål på ca 1 kvadratcentimeter i mitten på varje skiva bröd. Stek brödet så det blir gyllenbrunt på båda sidor. När du steker första sidan för andra gången knäck ett ägg i hålet och stek tills gulan börjar hårdna. Vänd på brödet och stek snabbt på andra sidan, gulan ska inte vara helt hård.
    3. Servera nystekt med en msk majonässås och en tsk stenbitsrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben