Öl gulasch

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar

En enkel och god gratäng

Ingredienser

  • 700 g nötkött
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl öl
  • 4 morötter
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 msk olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk socker
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk vinäger
  • 3 st lagerblad
  • 3 msk mjöl
  • 2 burkar champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Blanda köttet med vetemjöl och bryn på stark värme. Ta upp köttet när det har fått en fin yta och lägg den i en ugnsäker form. Tärna grönsakerna och fräs dem i olja ca 5 min. Strö vetemjölet över och rör om. Lägg i socker, tomatpuré, vinäger, lagerblad ,salt,peppar och paprika pulver och rör om. Häll på buljongen och ölen. Rör om och blanda den sedan med köttet i formen. Täck med aluminiumfolie och ställ i ugnen i ca 2 timmar 175 grader.
    2. Servera med ris eller pasta.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben