Ölrumpe - kyckling

Serverar: 4 portioner

Detta har jag gjort några gånger nu och varje gång känns det förjävligt ovärdigt mot kycklingen i fråga, men att det blir gott är utan tvekan. Skinnet blir krispigt och köttet saftigt och får en väldigt god smak av ölet. Nu är det a och o att välja en ölsort som passar till ljust kött och där är Corona perfekt. Nu finns de endast i flaska så använd en 33 cl burk till monteringen. Såsen blir riktigt god med spadet från kycklingen.

Ingredienser

  • 1 majskyckling
  • 1 flaska Corona + 33cl tom burk
  • Marinad
  • 2 rågade tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk spiskumminfrön
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 rågade tsk farinsocker
  • 1 tsk milt chilipulver
  • 1 rågad tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 - 5 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Drick ur 33cl burken och fyll den till hälften med Corona. Gör marinaden genom att mortla kryddorna och rör samman med olivolja. Massera in kycklingen ordentligt och trä kycklingen på burken. Sätt den i en ugnsform och tillaga tills innertemperaturen visar 70 grader. Kolla på olika ställen runt kycklingen så den blir jämt tillagad.
    2. Till servering: Potatismos Gräddsås Grönt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben