Öppen hummerlasagne

Serverar: 4 portioner

Helt klart lyxfeeling med hummer och verkligen inte svår att tillaga.

Ingredienser

  • 2 frysta tinade humrar
  • 250 g färska lasagneplattor
  • ½ tsk salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Grönsaksfräs
  • 2 stora morötter, skalade
  • 1 röd paprika
  • ½ zucchini
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • Eventuellt 1 msk sherryvinäger
  • Salt
  • Hummersås
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 liten röd paprika, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ kruka persilja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin eller vermouth
  • 3/4 dl koncentrerad hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt på en stor kastrull med vatten, salt och buljongtärning till pastaplattorna. Knäck hummerklorna med en nötknäckare eller banka med t.ex. en kavel. Plocka ut köttet och lägg åt sidan. Skala stjärtarna och skär i mindre bitar.
    2. Hummersås: Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Fräs hummerskalen tillsammans med paprika, lök, vitlök och persiljestjälkar (spara bladen till garnering). Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning ca 2 minuter till. Häll i vin och hummerfond, låt sjuda någon minut. Häll såsen genom en sil ner i en kastrull. Pressa ut så mycket vätska som det går. Häll grädden i såsen och låt koka ihop 4-5 minuter på medelvärme.
    3. Grönsaksfräs: Fintärna morötter, paprika och zucchini. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek alla grönsaker tills de är nästintill klara men fortfarande har tuggmotstånd kvar. Vänd eventuellt ner sherryvinäger och smaka av med salt.
    4. Koka pastaplattorna. Varva dem med grönsaksfräs, hummerkött och hummersås på fyra tallrikar. Lägg en klo på toppen!

    Liknande recept

    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben