Öring i papperskuvert

Serverar: 4 portioner

Packa öring och strimlade grönsaker i smörpapper, grädda i ugn och låt gästerna själva öppna kuverten. Lite annorlunda rätt, men ganska kul!

Ingredienser

  • 4 öringfiléer
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk dragon
  • 4 msk torrt vitt vin
  • Smör eller margarin
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Istället för öring kan du använda filé av sik, regnbåge, lax eller gös. Rätten kan förberedas fram till gräddningen.
    2. Servera med kokt potatis och en grönsallad.
    3. Putsa filéerna och ta bort ev småben. Ansa och strimla morötterna och den vita delen av purjolöken fint. Skiva champinjonerna.
    4. Smält matfettet i en gryta, det får inte bli brynt, lägg ner de strimlade grönsakerna, först morötter, sedan purjolök och sist svamp. Låt alltsammans sjuda ca 10 minuter under omrörning. Krydda med ½ tsk salt, peppar och dragon och låt svalna.
    5. Klipp 4 smörpapper i ovala ark, något större än A4. Smörj dem till ca 4 cm från kanten. Lägg fisken på ena halvan av papperet med skinnsidan uppåt och salta. Fördela grönsaksblandningen på filéerna och fukta med vinet.
    6. Vispa upp äggvitan lätt med en gaffel. Vik pappret över fisken och limma ihop kanterna med generöst med äggvita. Lägg kuverten på plåt eller i ugnssäker form och grädda i 225 grader cirka 10-15 minuter. När pappret börjar bli brunt är fisken färdig att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben