Stekt öring med gräslöksås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En lättlagad och mycket god fiskrätt som kan tillagas med såväl färsk som djupfryst fisk

Ingredienser

  • 3-4 st öringar à 3-4 hg
  • Smör
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • 1 knippa gräslök
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk worchestershiresås
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa och ta av huvudet och fenorna av fiskarna. Lägg en klick smör i stekpannan och lägg i fisken när smöret börjar bli hett.
    2. Salta fiskarna inuti Stek fiskarna 5 -8 minuter på varje sida på medelvärme. Ta upp fisken och håll den varm, exempelvis i ugnen på 70 grader. Häll i grädden i pannan och tillsätt gräslöken, buljongtärningen och worchestershiresåsen och koka upp. Smaka av med lite salt och en aning nymalen vitpeppar.
    3. Servera fisken med såsen och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    shanny 20 juni 2011

    Supergod sås!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben