Örtagårdsstek med örtsås

Serverar: 10-12 portioner

En god stek som passar både till söndagsmiddagen och på buffébordet. Blev själv bjuden på den på ett bröllop.

Ingredienser

  • 11/2 kg fransyska, rostbiff
  • Örtalag
  • 1 l vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 2 - 3 msk örtkryddor
  • 1 knippa persilja
  • Örtasås
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl gräddfil
  • 1 hackad lök
  • 1 knippa persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Örtkryddor
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i 125 graders ugnsvärme tills köttet är 70 grader.
    2. Blanda ihop Örtalagen: Koka upp vattnet, och ha i löken och kryddorna. Häll lagen över köttet och låt stå i 24 timmar.
    3. Ta upp köttet och vila in i folie och låt ligga tills det skärs upp för servering.
    4. Örtasås: Blanda samtliga ingredienser till en kall sås.
    5. Serveras med kokot potatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillaanna6 11 juli 2012

    hej undrar vad du använder för ört kryddor.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben