Örtbakad kyckling med squashtagliatelle

Serverar: 4 portioner

Kalorisnål och Gi-vänlig rätt Försök att få tag på små och fasta squashfrukter eftersom de ska hyvlas i tunna skivor på längden.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 kruka färsk basilika
  • ½ kruka persilja
  • 50 g färsk parmesanost
  • 25 g valnötskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Squashtagliatelle
  • 4 squashfrukter
  • 1 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • Rivet skal och saft från 1 citron
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 50 g grovt riven parmesanost
  • Flingsalt
  • Mald svartpeppar
  • Garnering
  • Basilika
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Skölj squashen och hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt dem stå och vätska sig medan du gör i ordning resten av ingredienserna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsfast form. Lägg basilika, persilja, parmesanost, valnötskärnor och vitlök i en matberedare och kör till en smulig massa. Blanda créme fraiche med örtblandningen och smaka av med salt och peppar. Bred blandningen på kycklingfiléerna och stek dem i mitten av ugnen ca 30 minuter. Tills kycklingfiléerna är genomstekta.
    3. Lägg över squashtagliatellen i en skål. Häll på olivolja, rivet citronskal och citronsaft och blanda. Tillsätt hackad bladpersilja, riven parmesanost och strö på flingsalt och malen svartpeppar.
    4. Servera kycklingfiléerna med den kalla squashtagliatellen och garnera med basilikablad och lite valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben