Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott som attan. kom till lite under en frys och kylrensning. Man tager vad man haver, som Cajsa Warg aldrig sa.

Ingredienser

  • 800 g torskfilé
  • 1½ dl hackad persilja, dill, dragon, körvel och gräslök
  • 5 sardellfiléer
  • 2 äpplen
  • 2 stora rödbetor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100°C. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
    2. Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt.
    3. Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över. Ställ in formen i ugnen i ca 30 min.
    4. Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull. Lägg i vitlöken. Därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera torsken med rödbets-äpplesalladen och kokt potatis.
    6. Vill man ha ett kolhydratfattigare alternativ kan man göra som vi gjorde och fritera aubergin till.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben