Örtbakad torskfilé med varm rödbets- och äpplesallad
Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Gott som attan. kom till lite under en frys och kylrensning.
Man tager vad man haver, som Cajsa Warg aldrig sa.
Ingredienser
800 g torskfilé
1½ dl hackad persilja, dill, dragon, körvel och gräslök
5 sardellfiléer
2 äpplen
2 stora rödbetor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 100°C.
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten 30-40 min. Dra av skalet.
Smörj en ugnssäker form som är lagom till torskfiléerna. De ska ligga trångt.
Vänd filéerna i det kryddgröna. Krydda och lägg dem i formen. Fördela hackad sardell över.
Ställ in formen i ugnen i ca 30 min.
Riv rödbetorna och äpplena grovt. Finhacka vitlöksklyftan. Häll olivolja i en kastrull.
Lägg i vitlöken. Därefter rödbetor och äpple. Hetta upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
Servera torsken med rödbets-äpplesalladen och kokt potatis.
Vill man ha ett kolhydratfattigare alternativ kan man göra som vi gjorde och fritera aubergin till.