Örtdoftande kasslersallad

Serverar: 4 portioner

En fräsch sallad med tomatdressing och krutonger som man gör av vitt bröd som skärs i tärningar och steks härligt frasiga i smör.

Ingredienser

  • 300 g benfri kassler
  • 200 g haricots verts
  • 100 g ruccolasallad
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 knippe rädisor
  • 1 kruka basilika
  • 1 knippa persilja
  • 1 dl oliver
  • Tomatdressing
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl matolja
  • Några basilikablad
  • Servering
  • Brödkrutonger
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i strimlor. Förväll bönorna i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt dem kallna. Skölj och torka salladen. Halvera tomater och rädisor. Plocka bladen av basilikan och persiljan. Blanda alla ingredienserna till salladen.
    2. Tomatdressing: Blanda tomatpuré, socker, salt och vinäger. Tillsätt oljan, lite i taget, vispa under tiden. Strimla och blanda ner basilikan.
    3. Strö krutongerna över salladen. Servera dressingen bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben