Kasslersallad med avokado och ägg

Serverar: 4 portioner

Goda sallader kan man aldrig få för många av!!

Ingredienser

  • 225 g kassler
  • 250 g haricots verts
  • 1 rödlök
  • 2-3 avokador
  • 2 hårdkokta ägg
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 stora tomater
  • 4 ringar ananas från burk
  • Dressing
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 6 msk raps- eller olivolja
  • Ev 1 liten krossad vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Finhackad dill
  • Finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i strimlor och koka frysta haricots verts enligt anvisningarna på förpackningen. Dela bönorna om de är långa.
    2. Finhacka löken och blanda med hackade ägg. Skär tomater, ananas och champinjoner i bitar. Blanda samman dressingen och smaka av, tillsätt eventuellt mer citron. Lägg ägg och lök på ett stort fat och strö över finhackad dill och persilja. Ringla över ett par matskedar av dressingen. Täck med en blandning av övriga ingredienser och strö på mer dill och persilja. Lägg på den skivade avokadon sist och och ringla dressing över.
    3. Obs att avokadon blir brun om den får vänta, så servera genast eller vänta med avokadon.
    4. Servera salladen kall, gärna med sprödvärmd baguette. Ev återstående dressing serveras till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben