Minestronesoppa med pasta
När det börjar bli lite kallare, vindarna river
och snön dalar fritt där ute, då är det soppväder för mig.
Testade denna örtdoftande soppa efter ett gammalt recept i min receptsamlingspärm.
Jag skippade spenaten.
Riktigt god måste jag säga.
Ingredienser
180 g nöt eller blandfärs
Olivolja att steka i
1 gul lök
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 palsternackor
200g bladspenat , tinad/fryst
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
6-7 dl grönsaksbuljong
1½ dl snabbkokt pasta/spiraler/hjul eller snäckor
salt/peppar
Gärna 1 tsk örtkrydda
1 tsk origano eller 1 msk hackad färsk
Klippt persilja efter behov
1 msk riven ost, gärna parmesan
Till servering
1 sked crème fraiche
Klippt persilja
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor gryta.
Smula i och bryn färsen. Hacka löken och låt det fräsa med.
Pressa i vitlök. Skär morötter och palsternackor i tärningar och blanda i. Skär spenaten i bitar och blanda i.
Rör om försiktigt.
Rör i tomatpuré, häll i tomaterna med spad.
Häll på ett par dl buljong och låt allt sakta
koka under lock i ca 20-30 min.
Häll sedan på resterande buljong.
- Koka upp och tillsätt den okokta pastan.
Smaka av med salt och peppar .. blanda i det kryddgröna.
Koka sakta under lock i 6-10 min.
Häll upp i varma tallrikar och strö över lite parmesan.
Toppa med crème fraiche.
Liknande recept
Kommentarer (0)