Minestronesoppa med pasta

Serverar: 4 portioner

När det börjar bli lite kallare, vindarna river och snön dalar fritt där ute, då är det soppväder för mig. Testade denna örtdoftande soppa efter ett gammalt recept i min receptsamlingspärm. Jag skippade spenaten. Riktigt god måste jag säga.

Ingredienser

  • 180 g nöt eller blandfärs
  • Olivolja att steka i
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 200g bladspenat , tinad/fryst
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk hela tomater
  • 6-7 dl grönsaksbuljong
  • 1½ dl snabbkokt pasta/spiraler/hjul eller snäckor
  • salt/peppar
  • Gärna 1 tsk örtkrydda
  • 1 tsk origano eller 1 msk hackad färsk
  • Klippt persilja efter behov
  • 1 msk riven ost, gärna parmesan
  • Till servering
  • 1 sked crème fraiche
  • Klippt persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor gryta. Smula i och bryn färsen. Hacka löken och låt det fräsa med. Pressa i vitlök. Skär morötter och palsternackor i tärningar och blanda i. Skär spenaten i bitar och blanda i. Rör om försiktigt. Rör i tomatpuré, häll i tomaterna med spad. Häll på ett par dl buljong och låt allt sakta koka under lock i ca 20-30 min. Häll sedan på resterande buljong.
    2. Koka upp och tillsätt den okokta pastan. Smaka av med salt och peppar .. blanda i det kryddgröna. Koka sakta under lock i 6-10 min. Häll upp i varma tallrikar och strö över lite parmesan. Toppa med crème fraiche.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben