Kasslersallad

Serverar: 4 portioner

En spännande sallad med bl.a. grillad kassler

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • Salt
  • 2 purjolökar
  • 250 g färdiggrillad kassler
  • Salladssås
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk vinäger eller pressad citronsaft
  • 5 msk olja
  • 2 hårdkokta ägg
  • Instruktioner

    1. Krossa vitlöksklyftan till såsen i lite salt. Tillsätt vitpeppar, vinäger eller citronsaft samt olja. Ställ såsen kallt till den ska serveras.
    2. Ansa blomkålshuvudet. Koka det nätt och jämnt mjukt i lättsaltat vatten. Ansa, skölj och skär purjolökarna i ca 3 cm-bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten.
    3. Skär kasslern i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Blanda kassler, blomkål och purjo i en salladsskål.
    4. Skala och hacka äggen. Blanda ner äggen i den kalla såsen. Häll den över salladen och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben