Kasslersallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket färg och smak. Nyttigt med bra andel proteiner. Machesallad är ibland svår att få tag på, byt då ut den mot någon annan grönsallad eller färsk spenat.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 plommontomater
  • 250 g gröna bönor, färska eller frysta
  • ½ fänkål, ca 100 g
  • 50 g machesallad
  • Dressing
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla kasslern. Skala och skär äggen i klyftor. Skär tomaterna i klytor..
    2. Ansa bönorna om de är färska. Koka i saltat vatten ca 5 minuter eller enligt anvisning på paketet. Ansa och finstrimla fänkålen.
    3. Lägg upp alla ingredienser till salladen på ett stort fat eller direkt på 4 tallrikar.
    4. Vispa ihop dressingen och ringla den över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben