Örtfylld kalkon

Serverar: 2 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod och smal rätt! Det benfria kalkonköttet är lätt att variera. Här får det smak av en örtig crème fraiche.

Ingredienser

  • 2 kalkonbröstfiléer, ca 600 g
  • 2 dl crème fraiche med franska örter
  • 1 msk smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225grader.
    2. Skär en längsgående ficka i filéerna. Fyll varje ficka med 1 1/2 msk crème fraiche med franska örter. Fäst ev med tandpetare.
    3. Bryn filéerna försiktigt runtom i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg dem i en smord ugnssäker form och pensla med 1 msk crème fraiche.
    5. Häll buljongen i formen vid sidan av filéerna och stek i mitten av ugnen 25-30 min till 70 graders innertemperatur. Lyft upp filéerna.
    6. Vispa ner resterande crème fraiche i stekskyn. Skär filéerna i skivor och servera gärna med ris, blandad sallad och skysås.
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben