Örtfylld lammstek

Serverar: 10 portioner

Mmm

Ingredienser

  • 1 lammstek på ca 2 1/2 kg inkl. ben
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 1/2 msk blandade hackade örter
  • (färsk, fryst eller torkad fransk örtblandning), färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Bena ur lammsteken (be ev. kötthandlaren göra det åt dig). Salta och peppra steken runt om. Blanda smör, persilja och de hackade örterna. Peta in små smörkulor där benet har suttit. Bind om steken med smören om du behöver.
    2. Sätt in en köttermometer mitt i steken. Stek på ugnssäkert fat eller i liten lågpanna i 175 grader varm ugn tills innertemperaturen i köttet är ca 70 grader om du vill ha köttet rosa (ca 1 1/2 timme).
    3. När termometern visar ca 77 grader är köttet genomstekt. Låt steken vila och svalna insvept i folie.
    4. Skär i vackra skivor. Garnera med färsk rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben