Örtig grillad blandfärsrulle med wokade grönsaker

Serverar: 4-6 portioner

Härlig fräsch sommarmat.

Ingredienser

  • 300 g fläskfärs
  • 700 g nötfärs
  • 2 msk chilisås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1 dl finhackad gul lök
  • salt
  • peppar
  • Wokade grönsaker
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • Vita delen av en purjolök, ca 10 cm
  • 12 minimajskolvar
  • Ca 10 cm squash
  • 2 medelstora potatisar
  • Lite olja att woka i
  • Woksås
  • 1 msk honung
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk kinasoja
  • 2 msk chilisås
  • Instruktioner

    1. Knåda de båda färssorterna så det blir en smidig smet. Lägg den på ett smörpapper och lägg ett smörpapper över. Kavla ut med en brödkavel till en rektangulär plattta. Tag av det översta smörpappret.
    2. Blanda ihop fyllningen och fördela den jämnt över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Smöra ett ark aluminium och lägg rullen mitt på och rulla ihop. Se till att det blir tätt. Lägg rullen på grillen och vänd efter 5 minuter. Efter ytterligare 5 minuter avlägsnas folien och låt färsen få färg runt om, detta tar ca 10 minuter. Tag av och skär upp i ca 2 cm tjocka skivor.
    3. Wokade grönsaker: Skölj och rensa grönsakerna och potatisen. Skär grönsakerna, potatisen skall skivas ganska tunt. Hetta upp en wokpanna eller vanlig stekpanna med olja, lägg i grönsakerna och rör om så att de inte bränner. Blanda ihop alla ingredienser till woksåsen och häll på denna innan servering och blanda ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben