Örtköttbullar med ärthummus och rödbetssallad

Serverar: 4 portioner

Härligt färgglad måltid, full av upplevelser både för ögat och för gommen.

Ingredienser

  • Rödbetssallad
  • 500 g rödbetor
  • 1 dl tjock grekisk eller turkisk yoghurt, 10 %
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Örtköttbullar
  • 1 kruka färsk basilika eller annan ört
  • 1 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g nötfärs
  • Ärthummus
  • 250 g frysta små gröna ärter
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka rödbetorna mjuka. Skär dem i bitar och blanda med yoghurt, crème fraiche och dill. Salta och peppra.
    2. Lägg de färska örterna i en hög skål och häll över grädden. Mixa med mixerstav, salta och peppra. Lägg i nötfärsen och blanda allt till en jämn smet. Smaka av ifall det behövs mer kryddor.
    3. Koka ärterna i ½ minut. Häll av vattnet och spola med kallt vatten. Pressa saften ur citronen i en skål. Tillsätt olivolja och pressad vitlök. Häll i ärterna och mixa med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med potatismos eller kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben