Örtmarinerad kycklingklubba

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott och jättelätt att laga. Dubbla gärna satsen om klubborna är stora.

Ingredienser

  • 4-8 kycklingklubbor
  • Marinad
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 dl soja
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    2. Lägg kycklingklubborna i en plastpåse och häll i marinaden. Blanda runt ordentligt. Låt ligga svalt några timmar. Blanda omkring kycklingen några gånger under marineringen.
    3. Stek i ugnen i ca 40 minuter i 175 grader, eller tills de är färdiga.
    4. Serveras gärna till en god potatissallad och vitlöksbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    klockargarden 9 november 2008

    Hej! Har lagat dom här jättegoda kycklingklubborna idag. Resultatet blev mycket bra och smakade verkligen gott. Blev dock tvungen att improvisera lite eftersom jag bara hade 1 tsk dragon kvar, tog 1 tsk persillado + 1 tsk dragon. Jag kommer säkert att använda receptet som grund fler gånger, och vem vet vad jag då kryddar med! Tack för receptet, du får högsta betyg för det. MVH Birgitta

    Leertah 30 maj 2010

    Gud vad gott det här receptet var! :D:D Gjorde dessa klubbor idag till en potatissallad och det blev en sagolik kombination! Ska definitivt göras fler gånger, framför allt nu i sommar! Kanske funkar att grilla också?

    oweaxe 22 oktober 2015

    Toppen vilken upplevelse. Smaken var underbar. Jag kommer att laga denna rätt ofta. Owe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben