Örtmarinerad tjälknöl

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 dagar

Bra bjudrätt .

Ingredienser

  • 1 1/2 kg rostbiff el. innanlår av älg, nötkött (fruset)
  • Marinad
  • 1 1/2 liter buljong av tärning
  • 2 dl skivad lök
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk salvia
  • Instruktioner

    1. Lägg det frusna köttet i en ugnsform. Låt stå i ugnen i 10-11 timmar i 75 grader.
    2. Koka upp buljongen till marinaden, dra det från värmen och lägg i lök, purjo och kryddor. Låt kallna.
    3. Lägg köttet i marinaden i en trång bunke. Låt det stå i kylen i ca 24 timmar.
    4. Skär sen upp det i tunna skivor och servera med en krämig potatisgratäng.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (1)

    anncilia 18 november 2008

    Tjälknöl är väldigt gott och detta är en mycket god variant på det gamla vanliga receptet jag brukar göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben