Örtpanerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Den här kycklingen blir härligt saftig under det krispiga täcket av örter. Potatissallad med vinigrettdressing eller potatisgratäng och en blandad sallad smakar bra till.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st äggvita
  • ca 1 dl smör & olja (till stekning)
  • 5 dl inkråm av färskt vitt bröd
  • 2 dl färska kryddor (dragon, rosmarin,persilja)
  • 2 klyftor vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter. Häll i en skål.
    2. Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra.
    3. Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.
    4. Servera till t. ex. potatissallad med vinigrettdressing eller potatisgratäng och blandad sallad. Garnera med färska örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bagarbabe 18 juli 2008

    Kyckling är en stor favorit, så det här ska jag prova!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben