Örtpanerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott, nyttigt och festligt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 äggvita
  • Smör att steka i
  • 5 dl inkråm av vitt färskt bröd
  • 2 dl färska örter såsom persilja, dragon och rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Tysk potatissallad
  • 500 g kokt kall potatis
  • 2 msk kapris
  • 1/2 dl ättiksgurka
  • 1 purjolök
  • 1/2 dl färsk dill
  • 1/2 dl färsk persilja
  • Vinägrett
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 tsk socker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Plocka örterna, mixa med brödet och vitlöksklyftorna i en matberedare i ett par minuter. Häll det i en skål.
    2. Salta och peppra. Dela kycklingfiléerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra.
    3. Vispa upp äggvitan och pensla filéerna på båda sidor.
    4. Vänd i bröd- och örtblandningen. Bryn i en stekpanna i lite smör och olja, ca 5-7 minuter på varje sida.
    5. Tyska potatissallad. Dela potatisen och lägg i en skål, häll i kapris. Hacka ättiksgurkan, finhacka purjolöken och hacka örterna. Blanda med potatisen.
    6. Vinägrett: Blanda ingredienserna i en skål. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll vinägretten över potatisen och rör ihop försiktigt.
    7. Servera gärna en god grönsallad till. Smaklig spis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben