Örtpanerade räkspett

Serverar: 4 portioner

De här ugnsbakade räkorna är panerade med ett knaprigt örttäcke. Droppa över citron för en extra smaksensation. 345 kcal/portion

Ingredienser

  • 32 tigerräkor eller 48 stora räkor med skal
  • 3 vispade äggvitor
  • 1 msk färskpressad citron
  • 2½ dl ströbröd
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad slätbladig persilja
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 tsk grön tabasco
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna men lämna stjärten oskalad. Trä 3-4 räkor på varje grillspett. Se till att räkorna sitter fast ordentligt i både över- och underdelen och på så sätt formar en halvcirkel på spettet. Uppreppa detta moment tills alla räkorna är uppträdda på grillspetten.
    2. Blanda äggvita och färskpressad citronsaft i en liten skål. Pensla räkorna på båda sidor med äggviteblandningen.
    3. Blanda ströbröd, vitlök, persilja och oregano på en tallrik. Lägg räkspetten i tallriken med ströbrödsblandningen och panera dem på båda sidor. Pressa lätt så att blandningen fastnar på räkorna. Lägg räkspetten på en bakpappersklädd plåt.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Droppa olivoljan över räkorna. Sätt in plåten i ugnen och grilla 4-5 minuter på varje sida tills räkorna blivit gyllene och genomvarma.
    5. Blanda majonnäs och tabasco i en skål. Servera räkorna med pasta eller ris, en grönsallad och tabascosåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben