Räksoppa med räkspett

Serverar: 6 portioner

En lyxig god räksoppa, lagad från grunden

Ingredienser

  • 1 kg medelstora tinade ishavsräkor
  • 1 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter fiskbuljong (av fond eller tärning)
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl matgrädde
  • 1–2 msk tomatpuré
  • Ett par duttar kajennpeppar
  • Till servering
  • 4–8 smördegspinnar, köpta eller av färdig smördeg
  • Instruktioner

    Skala räkorna, det är skalen vi vill åt i första hand. Lättbryn skalen med smör och tomatpuré i rymlig kastrull, 5–8 minuter på näst högsta värme. Slå på buljongen, låt sjuda under lock 15 minuter. Sila från skalen och häll tillbaks spadet i kastrullen och koka upp igen. Vispa ut mjölet i lika mycket kallt vatten, vispa ner i sjudande räkspad. Låt småputtra under lock 5 minuter, tillsätt grädden och smaka av med kajenn. Trä räkor på spett att servera till. (Spar ev överblivna räkor till nattmacka.) Servera gärna frasiga smördegspinnar bredvid.

    Liknande recept

    4.8
    45 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben