Örtstekt kyckling

Serverar: 4 portioner

Servera med kokt ris och en grönsallad

Ingredienser

  • 1 färsk eller tinad kyckling
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk färska örter tex: persilja, timjan eller rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär kycklingen i 4 delar. Smält smöret i en liten långpanna i ugnen ca: 2 minuter. Blanda i salt, peppar och örtkryddor.
    3. Lägg kycklingdelarna med skinnsidan ner i långpannan. Stek i ugnen i 20 minuter.
    4. Vänd kycklingbitarna och stek tills skinnsidan har fått fin färg och köttet är helt genomstekt 20-25 minuter till.
    5. Servera med kokt ris och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 14 september 2008

    Kalasgott! Vi använde timjan och oregano och klippte även i repad timjan och citron i riset som vi åt till. Kommer att ätas fler ggr - helt klart. Full pott från både mig och sönerna.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben