Österiksk gulach med knödel

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Superott

Ingredienser

  • 600 g fint nöttkött
  • 3-4 gula lökar
  • 1 dl ättikssprit, ca
  • Paprikapulver
  • Salt
  • 2-3 msk mjöl
  • Knödel
  • Ca 500 g vetemjöl
  • 5-6 skivor vitt bröd
  • Salt
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Stimla o tärna köttet fint. Hacka löken Bryn kött o lök i en stekpanna Sätt stor kastull vatten på kokning o ös ner köttet .lök när vattnet kokar upp Tillsätt ätikspriten, paprikapulver, salt Låt koka i mins 2 timmar Köttet ska vara mört Red av med vetemjöl
    2. Knödel Tärna brödet o rosta i en stekpanna blanda mjöl vatten o tillsätt bröd bitarna o salt forma till mindre snöbollar koka upp i stor kastul vatten tills knödlarna flyter upp. smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben