Surkål med fläsk och korv

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 burk surkål (800 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 lagerblad
  • 12 enbär
  • 200 g lättrökt (ej enrisrökt) sidfläsk i bit
  • 200 g kassler
  • 2,5 dl hönsbuljong (tärning)
  • 6 medelstora potatisar
  • 1 msk smör
  • 4 wienerkorvar
  • 4 bratwurst och/eller kabanossen
  • Knödel
  • 1 ägg
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 frästa, finskurna skivor bacon
  • hackad persilja
  • Instruktioner

    Slå upp surkålen i en rymlig bunke. Täck med vatten. Rör om och sila sedan bort vattnet. Skala och skiva löken och fräs den lätt i smöret i en rymlig kastrull utan att den bryns. Lägg i surkålen, lagerblad, enbär, buljongtärning, fläskbiten och kasslern. Slå på vatten så det knappt täcker, koka upp och låt sakta sjuda på låg värme under lock i 45 minuter. Gör 4 små knödel genom att knåda sönder brödskivorna och blanda med ägg, bacon och persilja. Koka separat i en liten kastrull i 5-7 minuter. Skala potatisarna och koka 4 av dem. Riv de återstående på rivjärn. Tag upp fläskbiten, red av surkålen med den rivna potatisen och smaka av med salt och peppar. Lägg i korvarna, täck med lock och låt dra 5 minuter på låg värme. Skiva fläsket och kasslern i normaltjocka skivor. Lägg upp surkålen på serveringsfat och garnera med tillbehören. Servera med senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben