Serverar: 4 portioner
Slå upp surkålen i en rymlig bunke. Täck med vatten. Rör om och sila sedan bort vattnet. Skala och skiva löken och fräs den lätt i smöret i en rymlig kastrull utan att den bryns. Lägg i surkålen, lagerblad, enbär, buljongtärning, fläskbiten och kasslern. Slå på vatten så det knappt täcker, koka upp och låt sakta sjuda på låg värme under lock i 45 minuter. Gör 4 små knödel genom att knåda sönder brödskivorna och blanda med ägg, bacon och persilja. Koka separat i en liten kastrull i 5-7 minuter. Skala potatisarna och koka 4 av dem. Riv de återstående på rivjärn. Tag upp fläskbiten, red av surkålen med den rivna potatisen och smaka av med salt och peppar. Lägg i korvarna, täck med lock och låt dra 5 minuter på låg värme. Skiva fläsket och kasslern i normaltjocka skivor. Lägg upp surkålen på serveringsfat och garnera med tillbehören. Servera med senap.