Szegediner gulasch

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En mustig gryta med fläskkött och surkål.

Ingredienser

  • 700-800 gram benfri kotlettrad eller skinkstek
  • 500 g lök
  • 4-5 vitlöksklyftor
  • 1 burk surkål (400 g)
  • 1 tsk kummin
  • 1/2 tsk mejram
  • 30-50 g paprikapulver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • ca 1 liter vatten
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • salt
  • Instruktioner

    1. Bryn den skivade löken lätt. Bryn på köttet i en het panna och strö över 1 msk vetemjöl. Lägg över löken och köttet i en stor gryta.
    2. Tillsätt vitlöken, surkålen, buljongtärningarna och kryddorna. Lår småsjuda ca 1 timme(kan ta längre tid beroende på köttets kvalitet)
    3. Tillsätt crème fraichen och smaka ev av med mer kryddor. Rätten ska vara ganska stark. Servera med kokt potatis eller knödel.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    6-7
    2
    4
    2 h
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben