Szegediner gulasch
Serverar:
4 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
En mustig gryta med fläskkött och surkål.
Ingredienser
700-800 gram benfri kotlettrad eller skinkstek
500 g lök
4-5 vitlöksklyftor
1 burk surkål (400 g)
1 tsk kummin
1/2 tsk mejram
30-50 g paprikapulver
2 köttbuljongtärningar
ca 1 liter vatten
1-2 dl crème fraiche
1 msk vetemjöl
salt
Instruktioner
Bryn den skivade löken lätt. Bryn på köttet i en het panna och strö över 1 msk vetemjöl. Lägg över löken och köttet i en stor gryta.
Tillsätt vitlöken, surkålen, buljongtärningarna och kryddorna. Lår småsjuda ca 1 timme(kan ta längre tid beroende på köttets kvalitet)
Tillsätt crème fraichen och smaka ev av med mer kryddor. Rätten ska vara ganska stark. Servera med kokt potatis eller knödel.
Liknande recept
Vild gulasch
2 h
4-6
Hovärkens gulasch
5
4
1
Gulasch med hetta
4
2 h 30 min
6-7
2
Istvàns gulasch
2 h 30 min
6-8
Quorn Gulasch
15 min
4
Mustig gulasch i lergryta
3.7
4
2
Gulasch med fläskkött, tomater och citron
40 min
4
Gulasch
4
2 h
4
4
Gulasch på fläskkött
4
1 h 10 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!