Överraskande halloumiburgare

Serverar: 4 portioner

En oerhört god burgare med gyllenstekt halloumi i sällskap av aubergine, syrlig yoghurtsås och hemlagad pesto. Mums! Det finns runda skivor halloumi att köpa färdiga som burgare.

Ingredienser

  • 4 msk turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1-2 krm citronsaft
  • 4 körsbärstomater
  • 1 aubergine
  • 250 g halloumiost
  • 2 fullkornsbrödbullar eller hamburgerbröd
  • Olja och smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Salladsblad
  • Pesto
  • 1 kruka basilika
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Pesto: Mixa basilika och solrosfrön i en liten mixer. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
    2. Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva osten. Dela brödet.
    3. Fräs tomaterna i olja ca 1 minut. Pensla aubergineskivorna med olja och stek dem ca 2 minuter per sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra. Hetta upp smör i en liten panna. Stek ostskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut.
    4. Rosta brödskivorna. Toppa med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben