Överraskande halloumiburgare
En oerhört god burgare med gyllenstekt halloumi i sällskap av aubergine, syrlig yoghurtsås och hemlagad pesto. Mums!
Det finns runda skivor halloumi att köpa färdiga som burgare.
Ingredienser
4 msk turkisk eller grekisk yoghurt
1-2 krm citronsaft
4 körsbärstomater
1 aubergine
250 g halloumiost
2 fullkornsbrödbullar eller hamburgerbröd
Olja och smör till stekning
Salt
Svartpeppar
Salladsblad
Pesto
1 kruka basilika
½ dl solrosfrön
2 msk olivolja
1 dl färskriven parmesanost
Instruktioner
- Pesto:
Mixa basilika och solrosfrön i en liten mixer. Blanda i oljan. Blanda i den rivna osten för hand.
- Blanda yoghurten med citronsaften. Dela tomaterna. Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Skiva osten. Dela brödet.
- Fräs tomaterna i olja ca 1 minut. Pensla aubergineskivorna med olja och stek dem ca 2 minuter per sida. Ta upp på ett fat. Salta och peppra. Hetta upp smör i en liten panna. Stek ostskivorna gyllenbruna på båda sidor, ca 1 minut.
- Rosta brödskivorna. Toppa med yoghurt, salladsblad, aubergine, halloumi, pesto och tomater. Fäst gärna med cocktailpinnar.
Liknande recept
Kommentarer (0)