Som flygande Jakob, fast med kassler och pasta. Nytt och spännande.
Ingredienser
12 lasagneplattor
1 röd paprika
1 grön paprika
400 g kassler
1 hackad vitlök
1 gul lök
10 cm purjolök
125 g mozzarella
1 banan
1 dl jordnötter
Olja eller smör
½ krm Curry
3 stora tomater
20 g färsk babyspenat
¼ dl crème fraiche
Salt
Svartpeppar malen
Sås
800 g konserverade hela skalade tomater
1-2 tsk sambal oelek
¾ dl crème fraiche
Instruktioner
- Obs! Läs igenom hela receptet innan du börjar! Tänk på att fördela tomatsåsen så att det räcker till hela!
- Strimla kassler, hacka paprikorna i cm stora bitar. Hacka vitlöken och löken. Strimla 5 cm purjo och 5 cm purjoblast. Stek detta i lite olja eller smör efter tycke. Krydda med curry, salt och peppar. Stek så att kasslern får lite färg. Ställ åt sidan.
- Häll tomaterna i kastrull och ha i sambal oelek, om man ej gillar starkt räcker det med 1 tsk. Låt bli varmt och mosa sönder tomaterna. Häll i ¾ dl crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Skiva bananen på längden i tunna skivor. Skiva tomater och mozzarella i tunna runda skivor.
- Ställ ugnen på 225 grader. Ta en fyrkantig ugnsform.
Ta hälften av kasslerfräset och lägg i botten och häll på lite tomatsås. Lägg på 3 pastaplattor.
- Häll på ganska mycket tomatsås på nästa lager och hälften av de skivade tomaterna, lägg på 3 pastaplattor till.
- Häll på tomatsås så det täcker plattorna och lägg ut den skivade bananen och fördela hälften av jordnötterna över bananen. Klicka ut crème fraiche i små klickar.
- Lägg på 3 pastaplattor och häll på resterande kasslerfräs och fördela spenaten och på med de sista pastaplattorna. Häll över de sista av tomatsåsen, rikligt. Lägg på de skivade tomaterna och mozzarellan.
- Ställ in nederst i ugnen i 35-40 minuter. Servera med en sallad med ruccola, fetaost, rödlök, tomat, gurka och röd paprika. NJUT!
Liknande recept
Kommentarer (0)