Pistage- och tranbärsbrownies

Serverar: 15 portioner

En överraskande men mycket god smakkombination i klassiskt brownieformat. Dessa brownies håller en vecka om de förvaras i ett lufttätt kärl.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 300 g blockchoklad
  • 280g muscovadosocker
  • 4 msk tranbärsjuice
  • 4 ägg
  • 200 g strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 80 g torkade tranbär
  • 100 g pistaschnötter
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Smörj en form/bakplåt (ca 30x20 cm). Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smör, socker och tranbärsjuice, värm försiktigt under omrörning tills det blivit en jämn massa. Låt svalna lite och vispa därefter i äggen ett i taget. Vänd i kanel, mjöl och tranbär. Bred ut halva smeten i formen, strö över nötterna, och bred därefter försiktigt över resten av smeten. Sätt in mitt i ugnen och grädda i 25-30 minuter. Skär i fyrkanter direkt efter gräddning.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mrex3m 25 april 2009

    Jag bytte ut blockchokladen mot 70% choklad, mycket smarrigare...:) Vi ökade till 150 g torkade tranbär och sänkte värmen till 175°, kakan blev inte så torr då. Jag känner snarare för att kakan räcker till 20 personer. Vill man piffa till kakan lite ytterligare serverar man den med vispgrädde eller vaniljglass till.

    WivianneA 28 maj 2009

    Det står att man ska vända ner mjöl, men jag kan inte se att mjöl är medtaget bland ingredienserna, så hur mycket? Ska det verkligen vara både muscovadosocker och strösocker, det låter i mina öron väldigt sött.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben