Pistage- och citronrutor

Serverar: 20-30 portioner

Denna kakan är smaksatt med pistage arom. Tål man mandlar och nötter kan man ersätta aromen med pistagenötter.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk pistage arom
  • Alt. 250-300 g pistagenötter, malda
  • 1 tsk citron arom
  • Alt. Skal av 1 citron
  • 6 droppar grön hushållsfärg (om du använder arom)
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 citroner, saft och skal
  • Ev. 8 droppar gul hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Smörj en form, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt aromer eller hackade pistagenötter. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Fördela glasyren över kakan då den svalnat. Pynta efter önskemål eller med pistageströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben