Serverar: 25 portioner
Variera med de nötter du tycker om eller har hemma. Jag brukar själv blanda jord-, pistage-, och hasselnötter. Kakor som ger mersmak!
Ugn: 200° Hacka nötterna grovt. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, och sikta ner i smeten. Bred ut på bakplåtspapper till en platta 25x30 cm och strö över nötterna. Grädda i 10 minuter. Skär i rutor
Det var goda kakor. Jag gillar ju både nötter och choklad. Jag gjorde en blandning av hasselnötter- och pecannötter och strödde över. Det enda som förvånade mig var att mina kakor inte blev så knapriga som jag trodde de skulle bli, utan mina kakor blev ganska mjuka. Gjorde jag något fel kanske?
Mina kakor blev också mjuka. nästan smuliga, och nötterna fastande inte riktigt- vet inte om man behöver "trycka till" dem lite innan de sätts in i ugnen kanske? Hur som helst var kakorna sanslöst goda!!
Oj, jag glömde ägget. Var nog därför det blev lite smuligt och nötterna inte fastnade! :)