Pistage- och chèvrepanerad lax med svartkål och broccoli

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Ugnsbakad lax med ett täcke av chèvre, pistagenötter och basilika. Serverat med kokoswokad svartkål och broccoli.

Ingredienser

  • Pistagetäckt lax
  • ca 200 g färsk lax
  • ca 1 dl skalade pistagenötter
  • 3 msk chèvreost
  • 1 näve färsk basilika
  • 1 msk kokt amaranth alternativt quinoa
  • 1 msk pressad lime
  • Wokad svartkål
  • Önskad mängd färsk svartkål
  • 1 dl kokosmjölk light
  • Havssalt
  • Lite limesaft
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta på ugnen på 180 grader, skala sedan pistagenötterna och lägg dem i en skål och krossa dem lätt med en sked. Eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem där i. Hacka sedan upp basilika och blanda ner i nötterna, lägg ner chèvren och amaranthen och blanda noga med en sked, pressa sedan över lite lime.
    2. Lägg upp laxen i en ugnsform, pressa över lite lime och toppa sedan med chèvreröran med hjälp av en sked. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
    3. Stek under tiden svartkål i kokosolja, när den fått färg – häll över kokosmjölken och havssalt och låt det koka ihop.
    4. Servera sedan laxen när den är klar och svartkålen med ångkokt färsk broccoli. Denna rätt är i alla fall ett måste att prova!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben