Pistage- och chèvrepanerad lax med svartkål och broccoli
Ugnsbakad lax med ett täcke av chèvre, pistagenötter och basilika. Serverat med kokoswokad svartkål och broccoli.
Ingredienser
Pistagetäckt lax
ca 200 g färsk lax
ca 1 dl skalade pistagenötter
3 msk chèvreost
1 näve färsk basilika
1 msk kokt amaranth alternativt quinoa
1 msk pressad lime
Wokad svartkål
Önskad mängd färsk svartkål
1 dl kokosmjölk light
Havssalt
Lite limesaft
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 180 grader, skala sedan pistagenötterna och lägg dem i en skål och krossa dem lätt med en sked. Eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem där i. Hacka sedan upp basilika och blanda ner i nötterna, lägg ner chèvren och amaranthen och blanda noga med en sked, pressa sedan över lite lime.
- Lägg upp laxen i en ugnsform, pressa över lite lime och toppa sedan med chèvreröran med hjälp av en sked. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
- Stek under tiden svartkål i kokosolja, när den fått färg – häll över kokosmjölken och havssalt och låt det koka ihop.
- Servera sedan laxen när den är klar och svartkålen med ångkokt färsk broccoli. Denna rätt är i alla fall ett måste att prova!
Liknande recept
Kommentarer (0)