Följer man det här receptet så går det inte att undvika att få en perfekt klyftpotatis!
Ingredienser
3 medelstora fasta potatisar per person
Olivolja
Salt
Peppar
Färsk rosmarin
Instruktioner
Sätt på ugnen på 200 grader
Låt skalet sitta kvar men dela varje potatis i 6 klyftor och förväll potatisklyftorna i 5 minuter. Lägg dem i en ugnsfast form, strila olivolja över, blanda om, och vänd klyftorna med eggen uppåt. Strö över kryddorna. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Stäng sedan av och låt ugnsluckan stå på glänt en stund innan servering.
Tycker du inte att det är ganska oförskämt att ordagrant kopiera mitt recept från http://matochpolitik.blogspot.com/2007/01/idiotsker-klyftpotatis.html , men med några små försämringar, utan att uppge källan? Recept är inte i sig upphovsrättsskyddade, men de ordagranna formuleringarna är det. Och det är allmän hyfs att uppge källan.
Tycker du inte att det är ganska oförskämt att ordagrant kopiera mitt recept från http://matochpolitik.blogspot.com/2007/01/idiotsker-klyftpotatis.html , men med några små försämringar, utan att uppge källan? Recept är inte i sig upphovsrättsskyddade, men de ordagranna formuleringarna är det. Och det är allmän hyfs att uppge källan.