Olas fläskfiléspett med kall bearnaisesås

Serverar: 4 portioner

Fläskfilé är tacksam grillmat. Denna GI-rätt serveras med en kall "bearnaisesås"

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 2 chorizo
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • 1 rödlök
  • 8 färska champinjoner
  • 8 träspett
  • Kall bearnaisesås
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk riven gul lök
  • ½ dl hackad persilja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda försiktigt ihop alla ingredienser till såsen. Låt såsen stå och mogna en stund före servering.
    2. Lägg träspetten i blöt.
    3. Skala och dela rödlöken, förväll den någon minut i lättsaltat vatten. Borsta svampen noga. Skär löken, svampen och paprikan i mindre bitar. Skär filé och korv i lagom stora bitar.
    4. Varva grönsaker, korv och filé på spetten och pensla dem med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek dem 2-3 minuter per sida.
    5. Skala och riv löken grovt. Hacka persiljan.
    6. Servera spetten med kall bearnaisesås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben