Oliv- och ansjovispaj
Serverar:
6 portioner
Lika god varm som kall. Härlig utflyktspaj
Ingredienser
Pajdeg
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 stora gula lökar
2 ägg
1/2 dl créme fraiche
3 tomater
1 liten burk ansjovisfiléer
6-8 svarta oliver, utan kärnor
1 tsk timjan
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 26 cm. Ställ i frysen 20 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
Hacka och fräs löken mjuk. Bred ut i pajformen. Rör samman ägg och creme fraiche och bred över löken.
Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Låt ansjovisen rinna av och fördela den. Strö över skivade oliver och timjan. Grädda 12-15 minuter.
Liknande recept
Vridna oliv- och tomatbaguetter
5
2
Emmas oliv- och kycklingpasta
30 min
4
Het oliv- och chorizopasta
4
Ansjovispaj
4
4
1
Oliv- och rosmarinbröd
1
Oliv- och timjanscones med feta
16
Oliv- och timjanbröd
2
Små ansjovispajer
8-10
Enkel focaccia med oliv- och fänkål
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!