Oliv- och ansjovispaj

Serverar: 6 portioner

Lika god varm som kall. Härlig utflyktspaj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 stora gula lökar
  • 2 ägg
  • 1/2 dl créme fraiche
  • 3 tomater
  • 1 liten burk ansjovisfiléer
  • 6-8 svarta oliver, utan kärnor
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 26 cm. Ställ i frysen 20 minuter. Förgrädda i 10 minuter.
    3. Hacka och fräs löken mjuk. Bred ut i pajformen. Rör samman ägg och creme fraiche och bred över löken.
    4. Skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå. Låt ansjovisen rinna av och fördela den. Strö över skivade oliver och timjan. Grädda 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben