Olivbaguetter med valnötter och rosmarin

Serverar: 4 portioner

Ett fantastiskt gott bröd som passar på buffén eller till en god soppa.

Ingredienser

  • 150 g valnötter
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 3 dl ljummet vatten
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färska rosmarinblad
  • 6-7 dl dinkelsikt
  • Garnering
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Hacka nötter och oliver grovt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner honung, salt och 1 dl ljummet vatten, 37 grader. Rör om tills allt löser sig. Tillsätt ytterligare 2 dl ljummet vatten, olivolja, nötter och rosmarin. Arbeta ner dinkelsikt tills degen är lagom lös och kletig. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa 1 timme under bakduk.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och skär i 4 långa smala remsor. Flytta över bitarna till en plåt med bakplåtspapper och forma till avlånga och smala bröd. Vrid bröden till spiraler.
    3. Pensla bröden med vatten och strö över flingsalt och rosmarin. Grädda bröden i mitten av ugnen i 10-12 minuter eller tills de har fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben