Olivias Köttfärssås

Serverar: 4 portioner

Mycket uppskattad av familjen!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök King Solo
  • 2-3 msk margarin
  • 700 g blandfärs
  • 300 g skivade champinjoner på burk
  • 5 dl mjölk
  • 1 1/2 tärning svampbuljong
  • 2 msk soja
  • 1/2-1 dl ketchup
  • 60 g olivost Cantadou, en halv ask
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Smält 2-3 msk margarin/smör i en gryta och fräs löken. Tillsätt blandfärsen och svampen.
    2. När köttet har fått lite stekyta, häll på 5 dl mjölk. Riv vitlöken och lägg i. Tillsätt även svampbuljong, ketchup, soja och olivosten. Låt koka upp och sänk värmen och låt puttra i ca 10 min.
    3. Smaka av med salt och peppar. Ta i mer soja om du vill ha mörkare färg på såsen.
    4. Själv serverar jag min med spaghetti och en blandad sallad med cocktailtomater, rödlök, machésallat och ringlar lite olivolja med citronsmak på toppen.
    5. Jag har även vanlig riven ost och lite parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben