Omelett i stekpanna med smak av ost och skinka

Serverar: 2-3 portioner

En klassisk, krämig ostomelett med lite annorlunda upplägg då smeten består av mer än ägg, kryddor och vätska.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ ask Cantadou 4 Peppar, 70 g
  • 3 msk crème fraiche
  • 150 g rökt skinka
  • 5 cm purjolök
  • 1 dl riven ost, välj ost efter smak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • 2 tomater
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 msk smör / margarin, till stekning
  • Instruktioner

    1. Skär skinka, purjolök och tomater i mindre bitar. Vispa samman ägg, grädde, Cantadouost, crème fraiche, salt, svartpeppar och paprikapulver. Lägg sedan i skinka, purjolök och rivenost i smeten och blanda ihop allt.
    2. Hetta upp smöret i en panna med släpp lättbeläggning. Häll i smeten. Lyft försiktigt med en gaffel eller träsked, när smeten börjat stelna, så att lös smet kan rinna ner.Strö över tomater och timjan.
    3. Servera med gurka eller en god sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben