Omelett med Brieost och bacon

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

En bra start på dagen är en rejäl frukost, men det går lika bra att äta omeletten som mellanmål eller kvällsmat. Min matlagningsprincip: - hög fetthalt - inga lightprodukter - inget margarin - låg andel kolhydrater i rätten - välkryddad mat. Bon appétit!

Ingredienser

  • 1/2 paket bacon
  • 3 ägg
  • 3 msk grädde
  • 50 g Brieost
  • 3 msk smör
  • Krydda
  • Salt
  • Örtagårdskrydda
  • Vitlökspulver
  • Tillbehör
  • 6 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 1 näve ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Dela baconpaketet på mitten. Smält smöret i en stekpanna och stek baconet knaprigt i ganska het panna. Spara stekflottet till omeletten.
    2. Knäck äggen i en skål. Häll i grädde och krydda efter egen smak. Vispa försiktigt så att gulorna går sönder och ingredienserna blandas. Stek omeletten i stekflottet i en ganska het panna och rör om i smeten under stekningen.
    3. Skär Brieosten i mindre bitar och lägg på smeten när den nästan stelnat. Låt osten smälta lite. Vänd omeletten och låt steka ett par minuter även på andra sidan eller vik ihop omeltten utan att vända den. Dela omeletten i två delar.
    4. Servera med baconet, tomaterna, avokadon och ruccolasalladen. Bon appétit!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben