Omelett med heta räkor

Serverar: 4 portioner

Mycket god och annorlunda omelett. Grädda omeletten i långpanna medan räkröran förbereds

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • Räkröra
  • 1 kg räkor
  • 2 salladslökar
  • ½ röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg,grädde och salt. Ansa och finhacka paprikan. Blanda ner i smeten. Smöra ett bakplåtspapper lite,lägg det i en ugnssäker form,ca 22 x 30 cm, och häll i smeten.Grädda mitt i ugnen tills omeletten stannat och ytan fått fin färg,ca 20 min. Skär omeletten i rutor.
    2. Räkröra: Skala räkor, ansa och hacka salladslöken. Skrapa ur hinnor och frön från chilin och finhacka den,skala och finhacka vitlöken. Blanda allt utom räkorna. Hetta upp oljan och låt hackade bli varmt utan att få färg.Smaka av med salt och peppar och vänd ner perslija och räkor. Fördela röran på omelettrutorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben